Säännöt ja ohjeet

EMME MYY TUOTTEITA JOISTA PUUTTUU TUOTEKUVAUS, HINTA TAI HINTAA SUTATTU!

Varaamalla myyntijakson hyväksyt kaikki säännöt luetuiksi ja ymmärretyiksi sekä noudattamaan niitä!

Myyntipöydän peruutus tulee tehdä viimeistään 7 päivää ennen vuokra-ajan alkua. Peruutus tulee tehdä kassalla, puhelimessa, laittamalla tekstiviesti asiasta tai sähköpostilla. Peruuttamattomista pöydistä perimme pöytävuokran. Varatessa pitää ottaa huomioon peruutusaika, jos se jää alle 7 pv:n perimme koko pöytävuokran. Katsomme pöytävarauksen peruuntuneeksi, jos asiakas ei tuo tavaraa tai ole meihin yhteydessä kahden vuorokauden kuluessa pöytävarauksen alkamisesta.

1. Myyntipaikka sisältää myyntihyllyt, vaaterekin ja henkarit (ei saa tuoda omia henkareita). Henkarit ovat vain lainassa myyntijaksosi ajan, niita ei saa viedä kotiin.

Tuotteiden on mahduttava myyntipöydän sisäpuolelle eikä lattioille saa asettaa tuotteita. Tuotteet eivät saa tulla pöydästä yli käytävän puolelle tai naapuripöytiin eikä pöydän päätyihin saa ripustaa tuotteita. Mikäli tuotteet eivät pysy myyntipöydän sisäpuolella tai eivät ole myyntiin soveltuvia, henkilökunta voi poistaa nämä tuotteet myyntipöydästä ja tästä koituu 5€ tyhjennys/kierrätysmaksu ja ylimääräiset tuotteet on noudettava kirpputorilta viikon sisällä. Tuotteiden kuljettamiseen tarkoitettujen laatikoiden, pussien ja jne. säilyttäminen myyntipaikalla on kielletty. Kirpputori Ajattomalla on oikeus siivota ja hävittää myyntipaikalta kaikki ylimääräinen pois.

2. Vuokrajakso on 7 tai 10 päivää. Kysy pidempiä ja lyhyempiä jaksoja kassalta. Kun tuot myytäviä tuotteita pöytään, ilmoittaudu kassalle. Jakso alkaa arkisin klo 10.00 ja viikonloppuisin klo 11.00. Voit kuitenkin tuoda tavaraa varausjaksoa edeltävänä arki-iltana klo 17.30 – 18.00 välisenä aikana ja viikonloppuisin  klo 14.30 – 15.00 välillä. Voit käydä täyttämässä ja järjestelemässä myyntipöytääsi aina aukiolojen puitteissa.

Vuokrajakson päätyttyä, ilmoita kassalle tyhjennettävän pöydän numero. Myyntipöydän tulee olla tyhjä viimeisenä myyntipäivänä viimeistään tunti ennen sulkemista, arkisin klo 17.00 ja viikonloppuisin klo 14.00 mennessä. Ilmoitatahan aina henkilökunnalle mahdollisista esteistä sekä myöhästymisistä. Jos pöytää ei ole tyhjennetty näihin ajankohtiin mennessä, kirpputori perii myöhästyneestä tyhjennyksestä 5 € myöhästymismaksun. Muista ottaa mukaasi mahdollisesti vitriinissä tai tiskin takana olevat tuotteesi. Jos olet käyttänyt hälyttimiä poistata ne kassalla. Jos et pääse tyhjentämään pöytääsi , sovi asiasta kassalla hyvissä ajoin, niin tyhjennämme pöytäsi puolestasi ja tyhjennyksestä perimme 10€. Tällöin tuotteet tulee noutaa mahdollisimman pian, 7 vrk kuluessa, jos myyjä ei nouda myyntituotteita, siirtyvät kyseisen myyjän tavarat kirpputori Ajattoman omistukseen yhden viikon (7vrk) säilytyksen jälkeen. Mikäli myyjä ei ole sopinut, eikä tyhjennä myyntipaikkaa, kirpputori perii pöydän tyhjentämisestä 20€ sekä tavaroiden säilytyksestä 5€/vrk. Mikäli myyjä ei nouda myyntituotteita, siirtyvät kyseisen myyjän tavarat kirpputori Ajattoman omistukseen yhden viikon (7vrk) säilytyksen jälkeen.

Jälkimyynti. Jos tuotteitasi löytyy muista pöydistä myyntijaksosi päättymisen jälkeen, ne viedään löytöpöytään.  Tuotteita säilytetään löytöpöydässä 7vrk, jonka aikana myyjän tulee noutaa tuotteet. Jos tuotteita ei noudeta 7 vrk kuluessa, ne siirtyvät kokonaisuudessaan kirpputori Ajattoman omistukseen. Jos tuotteita on mennyt kaupaksi jakson päättymisen jälkeen on jälkimyynnit haettavissa 1kk ajan,kysy jälkimyyntiä kassalta. Jos jälkimyyntiä ei käydä noutamassa 30 vrk kuluttua myyntijakson päättymisestä, siirtyy ne kokonaisuudessaan Kirpputori Ajattoman omistukseen

3. Pöydän vuokraaja vakuuttaa, että hänellä on omistusoikeus myytävään tavaraan. Kaikki myytäviin tavaroihin liittyvät vastuut kuuluvat pöydän vuokraajalle. Väärinkäytöksistä ilmoitamme poliisille. Emme vastaa varastetuista, rikkoutuneista ja kadonneista tuotteista. Emme myöskään vastaa tavaroiden tuhoutumisesta tai tilittämättä jääneistä tuotoista vesivahingon, tulipalon, murron, ilkivallan, vahingonteon tai muun siitä riippumattoman syyn sattuessa.

4. Emme myy hintalaputtomia tuotteita, sekä tuotteita joihin ei ole kirjoitettu tuotekuvausta. Jokaiseen tuotteeseen kiinnitetään viivakoodillinen tuotelappu. Tuotelappuun kirjoitetaan tuotteet kuvaus, hinta ja mahdollinen koko. Laput voitte kiinnittää haluamallanne tavalla esim. nuppi- tai hakaneuloilla, tai ompelemalla. Lappuja ei kerätä takaisin, vaan saatte jakson jälkeen raportin myydyistä tuotteista.

Mikäli muutat tuotteen hintaa, tee aina uusi hintalappu. Käytämme viivakoodillisia tuotelappuja kassatyöskentelyn nopeuttamiseksi ja virheiden välttämiseksi. Ilman viivakoodia olevien lappujen käyttö on kielletty. Itse tulosttettujen lappujen viivakoodin tulee olla lukukelpoinen, huonot laput tulee vaihtaa.

Viivakoodia ei saa peittää (esim. maalarinteipillä). Käsin kirjoitettaessa tee selvät numerot, jotta vältytään mahdollisilta väärin tulkituilta numeroilta. Esimerkiksi numero seitsemän on käsintehtäessä kirjoitettava poikkiviivan kanssa.

Pöytävuokraan kuuluu 4 tavallista viivakoodiarkkia. Lisäarkit maksavat: tavallinen 0,40 € / arkki ja tarra 0,70 € / arkki

5. Tuo myyntiin vain SIISTEJÄ, PUHTAITA ja EHJIÄ tuotteita. Jos niissä on jotain huomautettavaa, ilmoittakaa siitä myyntilapulla. RIKKINÄISIÄ TAVAROITA EI SAA MYYDÄ. Myy vain sellaisia tuotteita joita itsekin voisit ostaa kirpputorilta. Emme vastaa tuotteissa esiintyvistä vioista tai puutteista. Tarkistathan tuotteen kunnon / toimivuuden ennen myymistä.

MYYNTIPAIKOILLA EI SAA MYYDÄ:

Tupakka-tai alkoholituotteita,lääkkeitä tai lääkkeeksi luokiteltuja tuotteita.

– Viallisia sähkölaitteita. Annamme sähkölaitteille vuorokauden palautusoikeuden. Jos tuote palautetaan, myynti vähentyy automaattisesti myyntitilisi saldosta.

– Elintarvikkeita ja eläintenruokia

-Emme hyväksy piraattituotteita tai ”kiinan krääsän” jälleenmyyntiä. Kiinan krääsäksi luokitellaan kaikki uusien tuotteiden massamyynti.

– Kaikenlaiset aseet sisältäen ampuma-aseet, teräaseet jne. Teräaseille, joilla voi sattua vahinko kirpputorilla, on lukollinen vitriini.

-Likaisia , kosteusvaurion kokeneita tai voimakkaasti tuoksuvia tuotteita.

Kysy henkilökunnalta tuotteista, joista olet epävarma

Kirpputori Ajaton pidättää oikeuden poistaa kielletyt tuotteet myynnistä, ja oikeuden päättää mikä kielletty tuote on. Tästä ei tule erillistä ilmoitusta myyjälle. Poikkeuksena teräaseet, jotka nostetaan kassan taakse säilöön. Säilytämme tuotteita 7 vrk, jonka jälkeen ne hävitetään. Mikäli myyjä tuo kiellettyjä tuotteita myyntiin, ja aiheuttaa niillä henkilö tai esinevahinkoa, on myyjä täysi korvausvastuullinen tästä aiheutuvasta haitasta.

6. Voitte lahjoittaa myymättä jääneet tuotteet kirpputorille maksutta, sovittuanne siitä etukäteen.

7. Ilman hintalappua olevat tai kirpputorille jääneet tuotteet säilytetään ”löytöpöydässä” josta myyjä voi noutaa / hinnoitella tuotteen uudelleen. Löytöpöytä tyhjennetään viikon välein ja tavarat siirtyvät sen jälkeen Cafe Kirpputori Ajattoman omistukseen. Tuotteet hinnoitellaan hyväntekeväisyyspöytään tai kierrätetään.

Usein tavaroita kulkeutuu muihin pöytiin, joten lähtiessä kannattaa tarkistaa muut pöydät sekä hintalaputtomien kori/rekkitilat. Kun tyhjennät omaa pöytää, varmista ettet pakkaa vahingossa toisten pöytien tavaroita.

8. Ilmoittakaa kassalle jos haluatte alentaa kaikkien tuotteittesi hintaa esim. 50 %. Saatte kassalta ale -kyltin pöytään.

9. Jakopöytä: Voit ottaa pöydän jonkun toisen kanssa yhdessä, tällöin teemme siitä ns. jakopöydän. Jakopöydässä pöydän varaaja on vastuussa varauksesta ja vain hänelle annetaan molempien laput. Varaaja huolehtii AINA, että molemmilla on oikeat laput. Kirpputori Ajaton ei ole vastuussa sekaisin menneistä lapuista, vaan vastuu on aina tuotteen hinnoittelijalla.

10. Kirpputorilla on tallentava videovalvontajärjestelmä ja hälytinportit. Varashälyttimiä kuuluu veloituksetta 2kpl / pöytä myyntijaksoon ja tarvittaessa niitä voi vuokrata lisää kassalta 0,30€ hintaan. Tuotteisiin kannattaa asentaa kova / vaijerihälyttimet siten, että tuotelappu jää hälyttimen väliin lappujen vaihtamisen estämiseksi. Ilmoitamme kaikki varkaudet poliisille.

11. Maksamme tilitykset käteisellä tai tilille jakson päätyttyä. Tilille maksettessa perimme 1,50€ tilimaksu lisän. Teemme tilitykset vuokrausjakson loputtua ( 7pv ja 10pv). Pitempiaikaisten (1 kk) on mahdollista saada yksi välitilitys kesken vuokrajaksoa ( 2 viikon välein) ja ensimmäisestä tilityksestä veloitamme aina pöytävuokran.

Tarkistathan tilityksen heti niin voimme korjata mahdolliset virheet, sillä myöhemmin ilmaantuneita epäselvyyksiä emme korvaa. Käteistilitykset maksamme seuraavana päivänä. Käteistilityksiä säilytämme 6 kuukautta, jonka jälkeen noutamatta jäänyt tilitys siirtyy hyväntekeväisyysrahoihin. Yli 300 €:n tilitykset maksamme tilille. Tilitykset maksetaan tilillenne viikon kuluessa. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi tiityksen yhteydessä!

Kysythän pöytäsi myyntiä ja viivakoodilappujen tulostamista kirpparin aukioloaikoina.

Kiinniolopäiviä (kuten juhlapyhiä) ei lasketa vuokra-aikaan.

Pidätämme kaikki oikeudet muuttaa hinnastoja, sääntöjä ja niiden ehtoja.